lørdag 16. juli 2011

Hvordan få rosene til å vare leeenge,leenge!

Innimellom hender det, jeg er så heldig å få roser. Den aller fineste blomsten jeg vet. Denne gangen var det min kjære som overasket med en stor bukett langstilkede røde roser. Jeg er ikke så glad i tradisjonelle vaser og bruker derfor alt jeg har av flasker, skåler, mugger mm, denne gangen er det to vannflasker fra voss som fikk æren av å ta vare på rosene mine en stakket stund.
De er så nydelige! Jeg vil at de skal vare lenge, lenge! Det nye rådet fra blomsterbutikkene nå, er ikke lenger varmt vann , men kaldt. Alikevel, er det alltids en som etter ett par dager , henger med hodet,da kutter jeg den av og legger den i en skål, så ser rosene like friske og fine ut:) Når den etterhvert gir opp og ikke lenger er fin i skåla si, gjør den så nytte ute i zinkbaljen min. Ingen ting er vel mere nydelig enn roseblader, spør du meg. Flere som har noen gode råd om hvordan beholde rosene??
Med dette vakre "rosebladbildet," vil jeg ønske dere alle en nydelig ferie, nå går ferden til Kypros og så til hytta, (mens bonusbarnet skal stelle blomstene mine. Er nok innstilt på at noe kan være dødt når jeg kommer hjem, tror ikke akkurat den gutten har veldig erfaring med blomstervanning, men det er bare å gi klare instruksjoner, krysse fingrene og håpe på det beste)
Blir veldig glad om du har lyst til å legge igjen en liten hilsen mens jeg er borte.
Ferieklem fra Anki

8 kommentarer:

 1. Flotte roser!
  Elsker sinkbalja med roseblader.
  Klem Gitte

  SvarSlett
 2. så snill mann du har som kommer med roser da :) jeg elsker også roser. Og liljer. Og pioner :) sinkbaljen din er nydelig. Også med roseblader i. Jeg gjør som du, forflytter rosene til noen porsjonskarafler eller andre glass men har ingen sinkbakke som du da :) men jeg holder på å tørke noen nå som jeg tenkte å kneppe å ha i et norgesglass :)
  ha en deilig ferie! Spis masse god mat der nede!

  SvarSlett
 3. Sånn gjør jeg og.Det med det kalde vannet er helt rett,men henger de med hodet skal du pakke rundt bladene og hodet på rosen,og stikke den nederste delen ned i kokende vann i et minutt,da åpnes porene og rosen trekker vann.Ofte står de som tinnsoldater etterpå.
  Heldiggris som skal til Kypros!!
  Herlige bilder av nydelige blomster!!!
  Goe klem fra Sol

  SvarSlett
 4. Flotte tips for å utnytte de nydelige rosene maksimalt og så fint det var med roseblader og blomster i zinkbaljen.

  Ønsker dere en herlig ferie!

  Klem
  Netta

  SvarSlett
 5. God ide å legge bladene i sinkbalje, det har jeg ikke tenkt på før. Skal heretter begynne å gjøre det før rosens siste reis... =)

  SvarSlett
 6. Så fine bilder..de med sinkbaljen var helt nydelige.
  Roser er definitivt også min favoritt..
  Ønsker deg og din en superflott ferie..så heldige som skal på Kyprostur.
  Blogges når du er tilbake:)
  klem

  SvarSlett
 7. Heia.
  Herlig når mannen kommer med roser. Og å bruke rosen som vannpynt når de har blitt slappe er jo kjempesmart. Fin til borddekorasjon også det.
  Fin helg til deg.
  Klem
  Randi

  SvarSlett
 8. Flotte blomsterbilder! Liker så godt den blomsterbaljen din!! Alltid like nydelig!:) Håper ferien har vært fantastisk.....hørte rykter om sydentemperaturer i Vestfold også??:) Trøndelag skryter IKKE av det samme - bare til opplysning....brrrr

  SvarSlett

Jeg blir glad om du legger igjen gode, snille komentarer;)