fredag 20. mai 2011

Vår Herlige Stockholmstur!

Endelig litt nytt fra meg igjen, etter ett langt bloggtørke! Jeg har nemlig vært i Stockholm. Sveriges vakreste by. Min samboer er nemlig født og oppvokst der, av norske foreldre.

Onsdag morgen startet jeg og min mamma på sverigesturen vår. Ikke ofte vi får til slike jenteturer, men når vi først får det til, så er de gull verdt. Vi hadde en herlig frokost over med Strømstadferja. (aldri før har turen over til Strømstad gått raskere) Det er tegn på kos og godt selskap, er det ikke?

Kjøreturen til sveriges hovedstad var lang, men gikk også forholdsvis greit. I Stockholm ventet min kjære svigermor på 88 år. Ikke ofte hun har besøk fra norge, så hun gledet seg stort over besøket.
Hun tryllet frem de deiligste retter og vi koste oss både med god mat og god drikke, og for ikke å snakke om godt selskap. Jeg er skikkelig stolt over min svigermor. Til tross for sin høye alder, er hun lynende skarp. Hun er oppdatert både på norske og svenske nyheter. Helle, som er hun heter er meget kunnskapsrik dame, hun har en hukommelse som overgår de fleste. Torsdag er hennes storhetsdag, da ankommer HER OG NÅ. Hun elsker musikk, og Robbie Williams er hennes favoritt. Hun er ett godt menneske, som setter pris på de små tingene i livet. Hun er også god på å rose andre og vise glede. Dette er noe jeg setter stor pris på. Heldige meg har en svigermor som deg Helle!

 Hun hadde også bakt nydelig bløtkake.

Min mamma og svigermamma er i løpet av den korte tiden de har kjent hverandre blitt gode venner. De to har mye til felles. De er begge snille og gode, som er opptatt av å glede andre. De er begge glad i barn og barnebarn. De er begge meget kreative og har skapende hender. De er begge glade i matlaging. De liker sjø og hytteliv. Samtidig er de på mange områder også veldig forskjellige, blandt annet er den ene vokst opp midt i Oslo, mens den andre er vokst opp på landet. Men en ting er sikkert. Jeg LIKER begge. Heldige meg som har slike to herlige damer å være glad i:)Fredagen nøt jeg og mamman min alene i Stockholm centrum. Vi tok tunnelbanan ned til Gamla stan, hvor vi fikk  tid til både shopping og kosestund på Cafe.
Vi avsluttet dagen på Stortorget, hvor vi nøt ett glass rødvin, før turen gikk hjem til Helle og hennes fantastiske retter.

 Artig og farverik blomsterpryd i Gamla Stan.
Nytelse! Herlig cappuchino!


Takk for herlige dager snille mamman min!
Ønsker dere en god tur hjem og ei fin helg!
KLem fra jenta di<3

10 kommentarer:

 1. Ha en fantastisk helg.
  Kram
  Hanna

  SvarSlett
 2. Hei :)
  Takk for koselige ord inne hos meg.
  Høres ut som en fantastisk tur,
  heldig dere som har hverandre. :)
  Svigermoren din utrolig sprek ut!
  herlig med slike damer. :)
  Legger meg til som følger, gleder meg til å følge deg videre. :)
  Ønsker deg en fin dag!
  Vi blogges. ;)

  SvarSlett
 3. så kos.:-) dit kunne jeg også tenkt meg en tur.:-))

  ha en riktig god helg.:-)

  SvarSlett
 4. vet du at du har "vis ordrebekreftelse" for å legge inn kommentar på bloggen din ? skal ikke bry meg om det er med viten og vilje..vet bare at mange ikke er klar over at de har det, og kan fjerne det lett på egen blogg.:-)

  klem

  SvarSlett
 5. For en herlig tur dere har hatt,og for noen flotte damer!
  Ser dere har kosa dere masse!
  Ha en herlig helg!!
  Tipper du driver på i hagen!
  Goooe klem fra Sol

  SvarSlett
 6. Tack för ditt besök på min blogg. Kul att nya tittar in.
  Vilken härlig svärmor du har...precis som jag har. Min svärmor är 88 år och pigg.

  annika

  SvarSlett
 7. Ser ut til å være to hærlige damer:) Og så heldig du er som har disse.
  Takker for hyggelig kommentar som alltid, ifra deg :)
  Her har vi for tiden fult opp med nytt firbeint fam.medlem. Men noen problemer ser det ut til å bli,er omplasseringshund på snart tre år så da må en vel regne med litt av hvert. Så får se tiden an åssen dette blir.
  Ønsker deg ei fin ny uke
  klem

  SvarSlett
 8. Denne post er så dejlig - jeg er også rigtig glad for min mormor :)
  Håber du har lyst til at kigge forbi vores 'klar til sommerferie' Giveaway
  http://facadescandinavia.blogspot.com/2011/05/giveaway-day.html
  Kh

  SvarSlett
 9. Takk for gode ord fra deg!Veldig glad for denne turen og ellers fine dager hos dere!Håper di blir lenge lagret !klem fra en takknemmelig mamma

  SvarSlett
 10. Det var veldig fint å lese din beskrivelse på både mor og svigermor, kan høres ut som du har blitt oppdratt til å vere lik dem, slik som du selv roser :) vi mennesker "glemmer" å rose no i hverdagen.. så det gleder å lese bloggen din :)

  En veldig fin blogg du har her :) har ikke kommet meg så langt at jeg har startet egen blogg enda.. men den kommer snart :) håper jeg :)

  SvarSlett

Jeg blir glad om du legger igjen gode, snille komentarer;)